Doprava zdarma nad 1000 Kč

Kampotský pepř černý - 50g

Kampotský pepř z firmy Pepper Field je pěstovaný v jižní Kambodži v provincii Kampot, je známý svou vysokou kvalitou díky přímořskému klimatu a specifickým geologickým podmínkám. My jej milujeme právě proto, že jeho kvalita je velmi vysoká a chuť znamenítá. Přidá vašemu jídlu nezaměnitelnou chuť i aroma, to vám slibujeme. 

 

  • Kuličky pepře té nejvyšší kvality
  • Vhodné k červenému masu, do polévek, omáček i těstovin
  • Nejlepší je když se na jídlo drtí, přímo z mlýnku 
  • Pepřová chuť s tóny kafru, citrusů a nektarinky
199 Kč 3,98 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladem
Můžeme doručit do:
26.7.2024
Kód: 128
Kampotský pepř černý - 50g

Detailní popis produktu

Představ si, že vaření je jako malá dobrodružná expedice do světa chutí. Aby tvé pokrmy oslnily, potřebuješ to nejlepší vybavení. Kampotský pepř je jako diamant mezi kameny - pěstovaný v exotické Kambodži pod dohledem místních farmářů, kteří svou láskou k zemi vytvářejí pepř, který je jako šampaňské mezi víny. Jeho jemná chuť s lehkým nádechem mořského vzduchu ti otevře nové dimenze ve vaření. A nejen to - podporuješ férový obchod a udržitelnost, protože každá kulička pepře přináší lékařskou péči a vzdělání místním farmářům. Připrav se na gastronomickou dobrodružnou cestu, která začíná u každého soustu.

 

Jak si jen můžeš nejlépe vychutnat? 

  • Oživení každodenních pokrmů: Přidejte do omáček, polévek nebo salátů pro bohatší chuťový zážitek.

  • Grilování a pečení: Na závěr grilování nebo pečení přidejte pepř pro zvýraznění chuti masa nebo zeleniny.

  • Do marinád: Přidejte do marinád na maso nebo ryby pro intenzivnější aroma.

  • Na čerstvé sýry: Ozdobte kuličkami pepře čerstvé sýry nebo tvaroh pro elegantní prezentaci a chuťovou harmonii.

  • Do dezertů: Vyzkoušejte pepř v čokoládových dezertech nebo ovocných salátech pro kontrastní a zajímavou chuťovou kombinaci.

  • Na závěr pokrmů: Přidejte na talíř na poslední chvíli, aby se zachovala jeho aromatická a chuťová intenzita.

 

Zpracování

Kampotský pepř dělíme na tři základní barvy, které se od sebe liší zpracováním plodů lián pepřovníku.

V případě černého pepře se zrna sklízí v momentě, kdy jsou pepřové kuličky ještě zelené. Následně se suší na prudkém kambodžském slunci, kdy získávají svou charakteristickou černou barvu a krabatý povrch.

Díky pečlivé selekci odpovídající přísným nárokům na kvalitu pepře vyváženého z Kampotu, stanovených Asociací Kampotského pepře, jsou ručně vybírána vždy jen ta nejlepší zrna. Ta se následně vakuují, aby byla zachována kvalita a čerstvost během cesty do České republiky, kde jsou dále selektována, balena a doručována až na váš stůl.

 

Ocenění

Kvalita je u nás na prvním místě, jak potvrzují nejen certifikáty, které náš pepř nese, ale také ocenění, která si odnáší ze světových soutěží. Mezi ta nejvýznamnější patří dvě hvězdy udělené černému, červenému i bílému pepři v rámci soutěže Great Taste 2022, jedné z nejprestižnějších soutěží světa gastronomie. Důležitá je však pro nás i udržitelnost, kterou nevnímáme jen jako prázdná slova, jak dokazuje ocenění SDG’s udělované skutečně udržitelným a společensky odpovědným projektům

 

Sliožení: 100% Kampotský pepř