Doprava zdarma nad 1000 Kč

Boží ráno z blízka

 

Boží ráno donaha!!

Proč naše Mňam kaše Boží ráno, není jen další obyčejná kaše z ovesných vloček?? 

  • Směs superfoods surovin s vysokým výživovým potenciálem na jedné polévkové lžíci 
  • Nemusíš si sám míchat 10 surovin dohromady, my to udělali za tebe a vyladili do maxima 
  • Suroviny jsou rostlinné, bezlepkové, vegan, slazeno kokosovým cukrem 
  • Suroviny jako Pohanka, Jáhle, Kokosová mouka, Kokosové mléko, Lyofilizované švestky
  • Bílkoviny ve formě Sezamového proteinu, Máku a Para ořechů 
  • Čekanková vláknina na podporu zdraví mikrobiomu a nervové soustavy 
  • Maca kořen s afrodiziakálními účinky 
  • Koření jako kurkuma a Pepř, které funguji synergicky a antibakteriálně 
  • 0% plnidel, 0% chemie, 0% bílého cukru, 0% "ovesných vloček", 0% složitě procesovaných potravin a šmakulád 

Ráno dělá den a málo kdo chce trávit 30 minut přípravou snídaně, tu naši si připravíš za 5 minut. Pojďme si to ukázat na konkrétním příběhu:

Jednoho dne se Honza probudil a zjistil, že zaspal a má pouze pět minut na to, aby se dostal do práce. Byl to jeden z těch dní, kdy si nechává na poslední chvíli věci na práci a nechce se mu vstávat dřív. Avšak Honza ví, že snídaně je důležitá pro jeho zdraví a energii na celý den. Kalkuluje tedy, jak si do 5 minut připravit něco pořádně výživného. 

Rychle si vzpomněl na Mňam kaši, kterou má v poličce. Zalil kaši vařící vodou z konvice, přidal trochu čerstvého ovoce, granolu, jogurt a měl během pěti minut v ruce dokonalou snídani. Nejen, že byla rychle připravená, ale také velmi chutná, zdravá a plná lásky. 

Honza si uvědomil, že teď už nemusí být stresovaný tím, že se nestihne najíst před prací. Boží ráno mu umožnilo začít den s energií a vědomím, že jeho tělo dostává potřebné živiny. A co je nejlepší, mohl si být jistý, že tuto zdravou snídani si může připravit i v případě, že si nechá přípravu na poslední chvíli. 


Možná to znáš taky? Třeba jsi se v tomto příběhu našel, protože zmíněný Honza, jen ten náš Honza, který si občas připraví Mňam kaši do zavařovačky a popíjí ji po cestě do práce. Superfood drink ve skleničce :)

zahradník

Když jsme dávali dohromady recepturu na Boží ráno věděli jsme, že chceme něco výživného a tak trošku netradičního. Boží ráno, bychom přirovnali k chuti Kurkumového latté. Je to specifická, mírně pikantní chuť s nasládlým podtónem, který celkový chuťový zážitek krásně doplňuje. Hodně nás baví ta kombinace s mákem, který je skvělý pro náš nervový systém a také nabízí příjemné křupnutí mezi zuby, stejně jako para ořechy. Nezbývá, než kaši ochutnat a klidně nám napsat, co na ni říkáte. 

Pojďme Boží ráno rozebrat na jednotlivé komponenty

Jáhly jsou lehce stravitelné, bezlepkové a obsahují vysoké množství minerálních látek jako je křemík, draslík a hořčík. Tyto látky podporují růst a zachování zdravých zubů, nehtů a vlasů, ovlivňují vzhled a pružnost kůže a svalové tkáně, působí protizánětlivě, urychlují hojení ran a přispívají k udržení zdravé hladiny cukru v krvi. Jáhly jsou podle tradiční čínské medicíny potravinou, která zahřívá tělo, očišťuje organismus, posiluje ledviny, podporuje trávení, podporuje ledviny a posiluje očí. Dále jsou doporučovány při anémii, fyzické zátěži a jako jemné diuretikum. 

Pohanka obsahuje mnoho důležitých látek, které přispívají k jejím zdravotním benefitům. Mezi nejdůležitější patří flavonoidy, fenolické kyseliny, lignany, saponiny, polypeptidy a další bioaktivní látky, které mají silné antioxidantní, protizánětlivé a imunomodulační účinky. Dále obsahuje hořčík, fosfor, draslík a další minerály, které jsou důležité pro zdravou funkci svalů a nervového systému. Pohanka je vynikajícím zdrojem živin a prospívá celému tělu. Tradiční čínská medicína ji řadí mezi potraviny, které "zahřívají" organismus. Rutin, který se vyskytuje v pohance, má silné protizánětlivé a antioxidantové účinky. Pomáhá snižovat zánětlivé procesy v těle a chrání buňky před poškozením volnými radikály. Dále zvyšuje průtok krve a posiluje cévy, což přispívá k lepšímu krevnímu oběhu a snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Kokos obsahuje středně řetězcové mastné kyseliny, které mohou pomoci snížit hladinu cholesterolu a podpořit zdraví srdce. Dále obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci chránit tělo před poškozením volnými radikály. Kokos také obsahuje minerály, jako je draslík a hořčík, které jsou důležité pro správnou funkci svalů a nervů. Kokosový olej se také ukázal být užitečný pro podporu zdraví kůže a vlasů.

co

Čekanková vláknina obsahuje fruktooligosacharidy, které podporují růst prospěšných bakterií v trávicím traktu a mohou snížit riziko vzniku některých onemocnění. Čekanková vláknina je bohatá na inulin, což je rozpustná vláknina, která pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a cholesterolu v krvi, což je významné pro prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Tradiční čínská medicína používá čekanku k posílení funkce jater a trávení. Obsahuje také vitamíny a minerály, jako je draslík, hořčík a železo, a vysoké množství antioxidantů. Čekanková vláknina také podporuje růst zdravé střevní mikroflóry a snižuje riziko některých typů rakoviny, jako je rakovina tlustého střeva. Kromě toho pomáhá udržovat pocit sytosti, což může být užitečné pro kontrolu hmotnosti.

Para ořechy jsou bohatým zdrojem zdravých tuků, bílkovin, vlákniny a minerálů, včetně hořčíku, zinku a selenu. Selen je esenciální stopový prvek, který hraje důležitou roli v mnoha fyziologických funkcích, včetně imunitního systému, štítné žlázy a reprodukčního zdraví. Dále pomáhá s detoxikací těla od těžkých kovů a zlepšuje funkci štítné žlázy. Z hlediska tradiční čínské medicíny se para ořechy používají k podpoře ledvinové funkce a ke snížení nadměrného pocení. Obsahují také vysoké množství antioxidantů, které mohou pomoci chránit tělo před poškozením buněk a snížit riziko vzniku srdečně-cévních onemocnění a jiných chronických onemocnění. Studie ukázaly, že konzumace para ořechů může snížit hladinu cholesterolu a zlepšit citlivost na inzulin, což může být prospěšné pro lidi trpící diabetem. Díky své výživné hodnotě a bohatému obsahu antioxidantů mohou para ořechy přispět k celkovému zdraví a blahobytu.

Kokosový cukr obsahuje vitamíny a minerály, napomáhá udržovat hladinu krevního cukru a má nízký glykemický index. Díky svému bohatství na antioxidanty a vlákninu pomáhá chránit tělo před poškozením buněk a podporuje zdraví trávicího traktu. Přirozeně sladký a aromatický kokosový cukr je skvělou volbou pro zdravé sladění pokrmů a nápojů.

Sezamový protein je bohatý na esenciální aminokyseliny, jako jsou lysin a metionin, což může přispět k udržení svalové hmoty a rychlejší regeneraci po cvičení. Tento protein také obsahuje přírodní antioxidanty a zinek, což může pomoci posílit imunitní systém a chránit buňky před poškozením. Dále byl prokázán potenciál sezamového proteinu v regulaci krevního tlaku a snížení hladiny cholesterolu.

Mák je bohatý na bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály, zejména hořčík, železo a zinek. Jeho konzumace může pomoci snížit krevní tlak, zlepšit trávení a podpořit zdravé kosti a svaly. Mák také obsahuje antioxidanty a má protizánětlivé účinky, což přispívá k ochraně proti chronickým onemocněním, jako je například srdeční choroba a diabetes.

pop

Lyofilizované švestky jsou bohaté na vlákninu, vitamín C, draslík a antioxidační sloučeniny, což jim umožňuje mít pozitivní vliv na trávení, zdraví srdce a cév, regulaci krevního tlaku a podporu imunitního systému. Kromě toho obsahují také přirozené laxativní složky, což může pomoci při problémech s trávením.

plus

Maca peruánská kořenová rostlina, má významné zdravotní benefity. Obsahuje adaptogeny, které podporují fyzickou a psychickou výkonnost a snižují únavu. Dále má pozitivní účinky na hormonální regulaci, snižuje stres a zlepšuje kognitivní funkce. Může být také přínosná pro sportovce, kteří chtějí zlepšit svou výkonnost.

Skořice, kurkuma a pepř jsou plné antioxidantů a protizánětlivých látek, které podporují zdraví srdce, mozku a trávicího traktu. Skořice snižuje hladinu krevního cukru, kurkuma zlepšuje funkci jater a mozkovou kognici a pepř zvyšuje vstřebávání živin. Tyto koření mohou být snadno zahrnuty do různých jídel a nápojů, aby se zlepšilo celkové zdraví.

Takže na úplný závěr 

Chuť Božího rána jsme vyladili a věříme, že na něj jen tak nezapomeneš. Primárně jsme do něj dali spoustu výživy, vlákniny, mikro i makro nutrientů, adaptogenní kořen Maca, koření na lepší trávení s proti virovými účinky. Hlavně jsme pro vás chtěli připravit něco, co vám ušetří čas při přípravě snídaně. Něco co bude mít hodně komplexní výživový potenciál. Tohle vše je v Božím ránu, stačí rozbalit sáček, dát 3-4 lžíce do misky, zalít vodou a máš hotovo. Netřeba složitě kombinovat různé pytlíky s rozdílnými surovinami, které jsou rozmístěny po celé kuchyni a tak dále však to znáte. Tak ještě jednou a naposledy Mňam kaše a máš Boží ráno :)